Meet the Band

Het repertoire is een keuze uit de grote verzameling Tunes en Songs die in de loop der eeuwen in Ierland en Schotland 
zijn ontstaan en gecomponeerd.
VICTOR PEIL
Gitaar, zang en mandoline

Op 14 jarige leeftijd leerde ik mezelf de beginselen van het gitaar spelen. Een jaar later had ik genoeg verdiend om mijn eerste echte (Spaanse) gitaar te kopen. Een jaar later volgde mijn eerste Epiphone Jumbo model. Daarop speelde ik de liedjes uit een oud boekje ”Folk Sing”, dat nu zo ongeveer losbladig in de boekenkast staat liedjes van Woody Guthrie (This land is your land), John Lomax (Tom Dooley) en Lee Hays (The wreck of the Sloop John B).
In het najaar van 1995 richtte ik met Jan “Uncle Nobby’s Steamboat” op. We speelden in verschillende formaties Ierse en Amerikaanse folk liedjes aangevuld met Nederlandse Smartlappen en Levensliederen, tot in 1997 het Folk gedeelte overging in “Uncle Nobby”. Het Nederlandstalig gebeuren ging door onder de naam “Het Plagiaat” met de Accordeonist Cees en Ik actief in beide bands. Het Plagiaat heeft 2010 gehaald, Uncle Nobby die voornamelijk de muziek van The Dubliners en The Pogues speelde, is in 2015 gestopt.
In 2010 kreeg ik de behoefte om me naast de Ierse Pub muziek bezig te gaan houden met meer melodieuze en minder bekende Ierse en Schotse songs en tunes. Ik ben samen met Carla op zoek gegaan naar muzikanten die zich bij ons wilde aansluiten. Dat resulteerde in de band Aodhan, die tot vandaag de dag mijn beste muzikale ervaring is!
CARLA NEWSON
Zang en Bodhran en Spoons

Mag ik mijzelf voorstellen? Carla, geboren in Engeland. Kind van een Nederlandse moeder en een Engelse vader. Fast forward een aantal jaren en daar heb je Carla weer. Huisje boompje beestje en een aardige buurvrouw die je uitnodigt voor een avondje zingen met een Barbershop Koor in Nieuw Vennep. Ik ben altijd in voor iets nieuws dus – hup! Naar Nieuw Vennep. Nooit eerder gezongen en ik werd die avond besmet met de Barbershop virus.
Eind 2007 heb ik een zekere Victor ontmoet. Al snel hebben wij onze muzikale geschiedenis gedeeld en hoewel Victor nooit een fan is geworden van Barbershop heb ik mijn hart verloren aan de Keltische muziek. In vergelijking met de andere bandleden ben ik een leek voor wat betreft het oeuvre maar probeer dat met mijn enthousiasme enigszins te compenseren. Ik zing graag en kan ook heel hard (en in de maat) op de Bodhran slaan.
Samen met de ander leden van Aodhan maak ik muziek waar wij allemaal blij van worden.
MARIËTTE MEISTERS
Whistles en zang

Toen ik 10 was kocht ik voor 3 zelfgespaarde kwartjes een plastic blokfluit in een speelgoedwinkel, zo is het ooit begonnen..... Fluitspelen is een passie gebleven, en daarvoor is de Keltische muziek uiterst geschikt. Met heel veel plezier speel ik de laatste 10 jaar samen met de Rijnlanders, Sooitjevisch, acBorrel, Gras, Aisling en sinds oktober 2018 bij Aodhan. De plastic blokfluit heeft wel plaats moeten maken voor een dwarsfluit en een verzameling Ierse whistles.
TONNY SCHWEBKE
Accordeon en zang

Bij ons thuis stond vroeger een oud piepend en krakend harmonium in de bijkeuken. Daar speelde ik op, tot de houtworm erin kwam en het traporgel veroordeeld werd tot de brandstapel.
Op mijn zestiende kocht ik een gitaar en leerde ik van een neef wat kampvuur akkoorden.
Ik hield toen al van folkmuziek (Fungus, Fairport, Dubliners)... en van hardrock (Led Zeppelin Deep Purple en BlackSabbath)
Jaren ,en heel veel vakanties in Ierland, later besloot ik om trekzak en uiteindelijk accordeon te gaan spelen. Ik leerde Victor en Carla kennen toen zij op zoek waren naar muzikanten voor hun band Aodhan.
Inmiddels speel ik naast Aodhan in twee andere bands: The Albert Mooneys en Ukelol.

Samen muziek maken en zingen is het leukste dat er is!
GERARD BOUWMAN
Viool, mandoline en zang

Op mijn 12e kreeg ik mijn eerste gitaar van mijn oma en in de zesde klas begon mijn eerste bandje met en paar schoolvrienden. Beatles en Stones was het in die tijd. Later op de middelbare school kwam er een elektrische gitaar bij en speelde ik in een band die Led Zeppelin en vergelijkebare bands op het repertoire had staan ( nou ja, dat probeerden we althans!).
Een paar jaar later hoorde ik een plaat van Fairport Convention, de eerste Folkrockband. Ik werd meteen gegrepen door het virtuoze spel van fiddler en mandolinespeler Dave Swarbrick. “Dat wil ik ook kunnen”, dacht ik. Mandoline gekocht en eindeloos met platen meegespeeld. Toen een oude viool van zolder gehaald en het daar op geprobeerd. Zo kwam ik in de folkscene terecht en heb in verschillende folkgroepen gespeeld in de jaren ’70 en ’80.
De laatste jaren speel ik viool, mandoline en gitaar in de folkband “Aodhan” en in de pop-en folkband GIGS
Het leuke aan Aodhan? Het plezier in muziekmaken voor publiek, de variatie in instrumenten en...... iedereen zingt!

AODHAN

Aodhán is een Ierse jongensnaam die “Klein Vuur” betekent, en dat is te merken aan het enthousiasme die de muzikanten tijdens hun optredens laten zien.
CONTACT

INFO & BOEKINGEN

Victor: 06-23940287
info@aodhanfolkmuziek.nl
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram